top of page
  • dmtcglr

Winchester

Güncelleme tarihi: 20 Ara 2023



Winchester Şehri, İngiltere'nin Güney Doğu'sunda bulunan Hampshire Kontluğu'na bağlı ikinci seviyede yerel idare birimidir. Winchester, on birinci yüzyıldaki Norman fethine kadar İngiltere'nin en önemli şehirlerinden biriydi. O zamandan beri Birleşik Krallık'taki en pahalı ve zengin bölgelerden biri haline geldi.

Mart 2016'da Winchester, "Sunday Times Yaşanacak En İyi Yerler" rehberi tarafından İngiltere'de yaşamak için en iyi yer olarak seçildi.

Yakın zamanda 12 Ekim 2017'de piyasaya sürülen resmi bir Monopoly Winchester Edition bile var. Winchester Katedrali, Jane Austen'in College Street'teki evi ve Kral Alfred'in Heykeli gibi halka açık simge yapıların tümü masa oyununda yer almaktadır.


 


Winchester Royal Oak



High Street'in bir sokağından aşağı sıkışmış, kibarca varlığını ilan eden tabela olmadığı takdirde muhtemelen orada olduğunu asla bilemeyeceğiniz bu bar, 1000 yıldan daha eski bir geçmişe sahip olan, İngiltere'deki en eski barlardan biridir. Ne zaman bir pub haline geldiği tartışılmakla birlikte, 1637'de bir 'bira fabrikası' olduğu ve 1677'de Royal Oak olarak anıldığı biliniyor. Farklı yüksekliklerdeki tavanlara, alçak kapılara, köşelere ve kıvrımlara baktığınızda 15. yüzyılın izlerini görmeniz mümkün. 1012'den 1974'e kadar, 1012'de Kraliçe Emma (düğün hediyesi olarak verilmiştir) da dahil olmak üzere yaklaşık 30 listelenen ev sahibi olmuştur.



 


Winchester Katedral


- Dunyadaki en uzun Gothic ortacag katedralidir. - 2005 yılında, Da Vinci Code seti kuzey transeptini Vatikan olarak kullanmis. - Ayrıca popüler Netflix dizisi "The Crown" için bir film mekanı olarak da kullanılmış. - Ünlü Ingiliz yazar Jane Austen, Temmuz 1817'de Winchester'da öldü ve cenaze töreni Katedral'de yapıldı. Kuzey koridoruna gömüldü. Mezar taşında edebi eserlerinden bahsedilmemesine rağmen, daha sonra onu "yazılarıyla birçok kişi tarafından tanınan" olarak tanımlayan pirinç bir tablet eklendi. Onuruna bir anıt penceresi de var.




 


 

Winchester Royal Hotel

Ben isten erken ciktigim bir gun son anda gitme karari aldigim icin herhangi bi otele veya Airbnb'ye onceden rezervasyon yaptirma sansim olmamisti. Royal Oak'ta oturmus cider'imi yudumlarken cevredeki otellere goz attim. Winchester Royal Otel gercekten kaldigim en guzel, en konforlu otellerden biriydi. Onceden uyarayim: fiyati uygun bir otel ariyorsaniz asla size gore degil. Hatta posh kategorisine rahatlikla girebilecek duzeyde bir otel. Bir kadeh Chardonnay esliginde aksam yemeginizi yerken yan masada butun asaletiyle oturmus Ingiliz ailelerinin hos sohbetlerine sahit olabileceginiz, Ingiliz kulturunun en saf halini rahatlikla gozlemleyebileceginiz high class bir yer. Yogun bir haftanin ardindan kendinizi simartmak isterseniz kesinlikle tavsiye edebilirim.


 

37 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Cambridge

Poole

Comments


bottom of page